Soustředění Marielly 2019

05.11.2019 17:26

Ve dnech 21. - 25. října proběhlo každoroční soustředění našeho sboru, tentokráte ve Střelských Hošticích

V galerii naleznete fotografie z tohoto soustředění.

Dovolujeme si publikovat postřehy 2 našich sboristů:

V týdnu od 21. do 25. října se uskutečnilo soustředění Marielly ve Střelských Hošticích. V pondělí Mariella přijela, ubytovala se a už večer měla první zkoušku. V úterý žáci celý den jen zpívali. Ve středu se místo večerní zkoušky uskutečnila pěvecká "soutěž" Hoštický pavián. Ve čtvrtek večer přijeli rodiče některých sboristů, zhlédli scénky a následovala diskotéka. V pátek byla jen dopolední zkouška a pak odjezd zpět do Plzně. Sboristé si i přes pár drobných závad a pavouků soustředění užili a těší se znovu za rok. A doufáme, že stejně se těší paní sbormistryně Bezděková, pan učitel Krček a paní učitelka Macháčková, kteří pro nás soustředění připravili.

Alžběta Škardová, 8.A

 

Ve dnech 21. – 25. října  2019  se opět konalo soustředění DPS Mariella Plzeň. Letos pro změnu  v dalekých jihočeských Střelských Hošticích (přesněji v místním kempu u zlatonosné Otavy).

Nezastavilo nás (rok od roku čím dál větší ) množství (nejen) hudebních věcí v autobuse, ani  večerní a ranní počasí třetí čtvrtiny října a nedaleké Šumavy. Dokonce ani ranních rozcviček těla vedených panem Krčkem a ducha vedených paní Bezděkovou jsme se nezalekli :-).

Procvičili jsme mnoho (staro)nových  písní, „nahodili“ koncertní, soutěžní a vánoční repertoár. Do Vánoc zbývají přibližně 2 měsíce, které utečou velmi rychle… Stejně jako dny dělící nás od středy a soutěže „Hoštický pavián“. Tam se měli možnost seberealizovat ti nejlepší z nejlepších. Letošní výzva byla obzvláště zajímavá – nacvičit a zazpívat nějakou píseň s revolučním tématem.

I my zpěváci nezapomínáme na to, co se událo 17. listopadu ’89…

Všichni předvedli skvělý výkon, ale na celé čáře vyhrála Alena Valigová  z 9.A. Gratulujeme!

Čtvrteční večer  patří scénkám a písni žáků 9. tříd. Letošní „9“ si vybrala jako vzor Karla Gotta a jeho hit. Přesvědčili jsme se, že nejen hvězdy, ale i písně nehasnou. Opravdu velmi dojemné!!!

Lze tedy říci: “Osm hodin zpěvu denně za to stálo!“

Karel Rada, zasloužilý sborista