Soustředění Marielly, Poustky 2018

19.10.2019 11:13

 

Vážení rodiče, milí sboristé, milí přátelé,

ráda bych všem moc poděkovala.  Rodičům a vedení školy za to, že umožnili dětem odjet na sborové soustředěníj, a sboristům za jejich práci.

Bydleli jsme tentokrát pěkně v teple, vybavení společenského sálku (kde jsme převážně zkoušeli) bylo na potřebné úrovni a také menší zkušebny na dělené zkoušky byly vybaveny klavíry. Celý komplex byl pod stálou kontrolou a měli jsme naprostou jistotu, že děti jsou v bezpečí. Větší děti sice prohlásily, že se tu cítí jako ve škole, a že Plasy byly víc romantické. Ale konec konců jezdíme na soustředění na práci a podmínky na práci jsou v Poustkách na vysoké úrovni. A myslím, že většině dětí se v Poustkách líbilo.

Od pondělí do pátku jsme pracovali na repertoáru na vánoční koncert a také na jarní koncerty. Přelouskali jsme čtyři zcela nové skladby, oprášili jsme několik starších, dokončovali jsme písně na koncert do pražského Rudolfina. 

Na soustředění jsme se snažili nejen naplnit pracovní cíle, ale myslím si, že děti se lépe vzájemně poznaly, že se staly kamarády – to je velké plus pro sborovou práci.

Ještě jednou bych chtěla poděkovat vedení školy, kolegům ve vedení sboru – Honzovi Krčkovi a Hance Macháčkové za poctivou práci a skvělý přístup k dětem, Romanovi Janouškovi za pomoc při přesunu J a stálou podporu sboru. Děkuji všem kolegyním, které za námi vážily cestu a prožily s námi zábavný čtvrteční večer.

Doufám, že podzimní i adventní koncerty dopadnou ke spokojenosti všech dobře. Srdečně vás zvu na rozsvícení vánočního stromu na nám. Republiky v Plzni 2.12.2018, kde zpíváme od 17 hodin, na adventní koncert v pátek 7.12.2018 do evangelického kostela, kde vystoupí také pěvecký sbor z gymnázia v Olbernhau.

Krásný podzim,

H. Bezděková    

 

Mariella na soustředění 2018 očima Káji Rady

       Ve dnech 22. - 26. října opět proběhlo tradiční soustředění DPS Mariella a tentokrát jsme ale nejeli do Plas, nýbrž do výcvikového a školícího zařízení v Poustkách u Žihle.

 Ubytovaní jsme byli v budově a bungalovu, kde bylo příjemné teplo. Tudíž jsme téměř nevnímali podmračenou oblohu a občasný déšť (nebo málo výkonnou Wi-Fi a absenci mobilního signálu J). Celý tento čas se nesl v pohodovém stylu, ale kdo by si myslel, že jsme se “ulili“  z vyučování a odpočívali celý den, nechť uzná svůj omyl. Posuďte sami, že 9 hodin zpěvu denně je celkem fuška. Rozdělali či procvičili jsme mnoho písní, jiné  „zapomenuté“ – „oprášili“.

 Nevařili nám vůbec špatně, ba přímo výtečně.

 V pondělí a úterý jsme trénovali. Ve středu proběhla každoroční akce „Pavián“ (neboli soutěž dětských sólistů o nejlépe zazpívanou populární píseň), čtvrteční podvečer patřil scénkám, které si každý ročník připravil. Jak se nám to povedlo, mohli posoudit i naši rodiče.

Pátek byl ve znamení balení a cesty domů, předtím jsme se však ještě prošli po zdejším krásném okolí. Po návratu nás čekal víkend a hned 2 dny volna, které jistě ocenil (nejen ) náš pedagogický doprovodJ .

Pro budoucí generace zapsal a zvěčnil

Karel Rada, žák 9.B

 

Poděkování za Poustky

Milá Mariello, Haničky, Honzíku.

Byla jsem moc ráda, že jsem dorazila za Vámi do Poustek. Gratuluji k úspěšnému soustředění a těší mě, že vše "jede dál." Těším se na další setkávání s Vámi. Dětem děkuji za milá slovíčka a deváťáci - Ti mě opět "dostali". Ať se vše nadále daří.

Marie Nováková