Soustředění Marielly - Střelské Hoštice, 10. - 14. října 2022

03.11.2022 18:55

Milí přátelé,

dovolte mi informovat vás o letošním sborovém soustředění.

Máme velkou radost, že se soustředění 10.-14.10.2022 ve Střelských Hošticích konalo bez mimořádných hygienických opatření .

V pondělí odpoledne jsme naplnili autobus dětmi, kufry, nástroji, notami …… a přesunuli jsme se do areálu ŠvP Střelské Hoštice. Ubytovali jsme se, kolem šesté byla večeře a v sedm už všichni seděli na první „oťukávací“ zkoušce v aule. Každý se zabydloval na novém místě a připravovali jsme se na následující velmi pracovní dny.

V úterý, ve středu i ve čtvrtek jsme opravdu hodně pracovali na písních z našeho repertoáru, ale také za zbrusu nových písních.

Na soustředění jsme rozpracovali 8 nových skladeb a cvičili jsme dalších 18 písní. Zejména pro šesťáky byla sborová práce na vyšší úrovni velkým oříškem. Děkujeme, že se snažili přizpůsobit tempu práce a porozumět novým pravidlům. Výborně fungoval systém starších patronů. Za to patří dík našim nejstarším sboristům.

Pracovali jsme opravdu hodně, ale nejen prací živ jest člověk. A proto jsme si dopřáli také pořádnou porci zábavy. Ve středu večer jsme uspořádali tradiční pěveckou soutěž Střelsko-Hoštický pavián, ve které soutěžilo 10 týmů se svými písničkami. Úroveň byla vysoká.

A poslední večer, čtvrteční, jsme se hodně pobavili na společenském večeru – zazpívaly nejúspěšnější týmy z Paviána, pokoje a ročníky přichystali vtipné scénky, zahrály žákovské kapely a ještě zbyla chvíle pro diskotéku. Děkujeme všem rodičům a bývalým členům Marielly, kteří obětovali svůj čas, přijeli za námi, aby mohli být součástí našeho soustředění a ještě přivezli dětem dobroty.

V pátek dopoledne jsme ve Střelských Hošticích zpívali pro letošek naposledy. Kromě poslední zkoušky, jsme šli věnovat jednu písničku paním kuchařkám, které nám připravovali opravdu velmi dobré jídlo. Jednu jsme naší písničkou dokonce rozplakali.

Letošní sborové soustředění je úspěšně za námi, ale ve Střelských Hošticích jsme rozhodně nebyli naposledy - termín už máme objednaný na rok 2023 i 2024.   

Hanka B., Honza K. a Hanka M.

 

Fotogalerie: Soustředění Marielly - Střelské Hoštice